måndag 31 maj 2010

Vi gjorde det! Vi tog guld!

Helt otroligt, helt ofattbart! Helt jävla roligt! Men nog dröjde det oxå 10 år innan vi äntligen kammade hem guldet. Har tappat räkningen på hur många bronsmedaljer jag har i skåpet, så nog var det på tiden att det i år blev guldmedalj. Att vi dessutom var ca 30 sek snabbare än tvåan gör mig ännu gladare. Vårt utförande var fläckfritt. Vi kunde kanske ha sprungit lite snabbare men pga nervositet & en puls på över 200 vid start så var det svårt att riktigt få till det ordentligt. Men jag är nöjd. Stort tack & jätte kram till lagkamraterna!

torsdag 27 maj 2010

Nya Crocs!


Det har jag skaffat mig idag! Har ett par i användning på jobb samt ett par röda ballerinan men tyckte ändå jag var i stoort behov av de här... Fanns ju en massa färger att välja emellan men fastnade för de bruna eller espresso hette färgen visst.

Köpte ett par åt Freja oxå:

Hade svårt att välja mellan Hello Kitty, Ariel och den här modellen men hoppas hon gillar de här! Sambo hatar Crocs. Har försökt omvända honom men han är svårt fall.

Freja är sista dagen för sommaren hos dagmamman idag. Har köpt en disktrasa, diskborste samt diskmedel åt dagmamman. Tycker att det är roligare att ge nånting man har användning av än nånting som står i skåpet eller hyllan och samlar damm. Är så super nöjd med henne och till all lycka så fick bägge barn plats hos henne i höst!

tisdag 25 maj 2010

Trött

Aaron ville inte göra detsamma som resten i familjen i natt, dvs sova. Eller ja, säkert hade han velat det men tror att han hade ont pga tandsprickning. Känns som om jag inte alls sovit i natt men tippar på än 2-3 timmar sömn. Ikväll skall han nog få lite värkmedicin med hopp om bättre sömn.

Tränade sista gången igår inför helgens tävling & kan inte annat säga än att det gick SKITBRA! Vi sprang igenom banan på en tid på 2.16. Otroligt! Allt klaffade & mycket snabbare än det där fixar vi det nog inte. Efter träningen tvättade vi utrustningen & la dem upp i tornet för att torka. I torsdag packar vi bil & släp för att på fredag kväll styra kosan mot Borgå. Sen gäller det bara för alla att hålla tummar & tår! Kanske det i år är vår tur att kamma hem vinsten? Hoppas i alla det...

måndag 24 maj 2010

En regnig dag

Känner mig lite nere idag. I helgen gick 6-åriga Lova bort i cancer. Har följt hennes mammas blogg en längre tid nu & hoppades in i det sista att hon skulle klara sig. F*n ta cancermonstret säger jag bara! Varför ska oskyldiga barn drabbas? Har oxå läst om Victor & Elton samt andra barn som tyvärr fått lämna oss. Har frågat mig själv många ggr varför jag återvänder till de här bloggarna men det känns som om jag bara måste. De här små änglarna berör mig extra mycket. Kan inte säga varför. Men de har alla lärt mig en viktig sak: Att inte ta livet för givet! Att njuta extra mycket av varje stund tillsammans med mina barn!

Vila i frid alla små änglar!

tisdag 18 maj 2010

Värmeböljan kom

Härligt med sol & värme! Fast med värmen kommer oxå myggorna, fästingarna & ormarna! Fick höra att vi byggt vårt hus nära ett ormstråk. Hur trevligt är det? Huset ställde vi mitt på ett älgstråk men de valde att flytta sin stig några meter nedanom om vår tomt. Ormarna däremot har valt att stanna.

I förra veckan blev vår frass Wagner biten av huggorm. Markus hörde hur han skrek till & hur han strax efter kom haltande upp mot huset. Hans högra tass hade svällt upp massor, den var nästan 4 ggr större än den andra. Packade honom i bilen & styrde kosan mot veterinären. Där fick han tre sprutor: kortison, antibiotika & värkmedicin samt nästan 2 dl vätska in subkutant i nacken. Efter behandlingen var det bara att åka hem & vänta. Wagner-kissen sov i nästan 2 dygn men nu är han återställd. Tog tre dagar innan han gav sig på en huggis igen! Hämnden är ljuv, heter det visst...

tisdag 11 maj 2010

Bara två veckor kvar...

I några veckors tid har vi tränat intensivt till brandkårstävlingarna i Borgå i slutet på den här månaden. Idag fick vi enligt mig kanonbra tider & igen en gång har vi chans att kamma hem en medalj. I många år har vi varit så nära guldet men alltid fått nöja oss med bronset... Nå, en medalj är det oxå förstås. Nu är det bara dryga två veckor kvar tills vi ska ge järnet på en sandplan i Borgå inför publik & hoppeligen i år få... Vågar jag säga det? Guld!

Förutom tävlandet blir det oxå två nätter på hotell samt kongressmiddag efter tävlandet på lördagen. Valde i år att åka dit redan dagen innan, främst för att slippa stiga upp halv sex på morgon & istället få njuta av en god natts sömn & en ljuvlig hotellfrukost.

Usch, magen sätter sig på tvären bara jag tänker på tävlingen... Nervös?! Jag då?!

fredag 7 maj 2010

Motgångar igen!

Känns som om allt är emot oss för tillfället. Igår sade bykmaskinen upp kontraktet igen. För två månader sedan gick den sönder, då var det frågan om något elektronikfel i luckan. Nu är det nog oxå frågan om elfel, för så vackert blinkade den igår.
Nu har vi en kille på besök som försöker fixa den men verkar inte hitta felet. Han ringde upp en arbetskompis ang problemet & nämnde att maskinen nog går men den byker kallt. Ahaa! sa jag. Därför var byket kallt när maskinen gick senast! Jepp, nya delar ska beställas & får vänta minimi vecka igen då.
Får ta & packa skitbyket till mamma min igen då eller alternativt ner till pappa, som häckar på sommarstugan redan. Nå, liten tröst är att vi har garantitid över ett år kvar på maskinen. Så fram tills dess får den bråka hur mycket den vill!

måndag 3 maj 2010

Röret fast igen!

Åååååh, jag får något fel! I helgen började skitröret igen krångla vid vår sovrumstupp. Vattnet steg när jag spolade, ropade åt sambo som sprang fort som attan till tekniska för att kolla om det kommit upp. Tack & lov inte den här gången.

Började ju året med översvämning i tekniska rummet varvid skitvatten oxå rann in i Frejas rum, vardagsrummet, klädrummet & vårt sovrum. Fick i förra veckan färdigt det sista i vardagsrummet då tapeten sattes upp. Hela februari bodde vi tillsammans med fem fläktar/torkare, som blåste på dygnet runt. Allt gick på försäkringen men borde ju helt enkelt inte ha fått hända. Men nu är vi där igen då.

Nå, ringde rörmokare som lovade skicka en gubbe med en gång och nu 3-4 timmar senare så rinner skiten igen åt rätt håll. Rören filmades oxå för att kolla ifall det ev låg nånting annat i rören men allt såg bra ut. Rörnisse ställde nu om vattenmängden i WC-byttan till största möjliga i hopp om att det håller rören öppna. Med vår tur så är vi i samma situation igen om dryga halvåret. Tiden får visa.

Harmar att vi överhuvudtaget byggde WC i den ändan av huset, än mindre att jag försökte vara sparsam & köpte en WC-stol med liten & stor spol. Börjar det krångla igen så tror jag vi river tuppen & vidgar ut vårt klädrum istället!