söndag 29 augusti 2010

Inte vår tur den här gången

Hur kan man ha sån otur? Att vi alltid ska råka ut för de mest konstiga problem under våra utföranden. Hur kan ett moment, som alltid löpt bra, utan bekymmer, plötsligt ställa till det så att vi tappar sekunder, många viktiga sekunder? Kan inte förstå.

Utförandet löpte bra. Allt gick bra, tills vi kom till bollen. Var inte alls nervös, inte det minsta stressad för det gick så himla bra, tills bollen... Visste att vi hade en bra tid, när vi kom till bollen. Känslan jag hade: Att det här fixar vi! Ena konen, andra konen & sen.... Varför kommer inte bollen ner? Varför är strålen så där taskig? Nå, kom ner nu redan! Jo, ner kom den men way to many sekunder senare. Sekunderna som gav oss en fjärde placering. Vi kunde ha vunnit...

Känns tråkigt men vi är ju ändå fjärde bäst i Finland & bästa lag i Åboland!
Hade planerat vara med i två år ännu, tänkte det kunde vara roligt att tävla på Åland en sista gång men kanske det blir ett FM till om fyra år. Framtiden får visa.

torsdag 26 augusti 2010

Träningsmatch & vagnfunderingar

Hade match igår mot ett rätt så bra lag, ett lag vi oxå kommer att möta i serien. Pga brist på backar så fick jag hoppa in där. Blev svettig redan på söndag då vår tränare meddela att jag skulle spela back, för visste att motståndet kommer att vara hårt.
Trots att vi förlorade 5-1, så tycker jag vi gjorde bra ifrån oss. Att vi endast förlorade 5-1 mot ett lag med gamla liga- & divisionsspelare, tycker jag är super bra. Om man spelat så länge ihop, som de gjort så kan man inte vara annat som bra. De sista målen kom nog bara pga att konditionen inte riktigt räckte till hos en stor del av laget men gäller att fortsätta bygga upp den bara. Så enkelt är det!
Laguppdelningen för serien har vi redan fått, nu väntar jag ivrigt på matchprogrammet. Förstod på domaren igår att det antagligen kommer att bli rätt så mycket spel. Ju fler desto roligare :)

Vagnen ja? Hur går det med den? Fick svar igår från Sverige och efter att jag räknat lite, så kom jag fram till att det är precis sak samma om jag köper den härifrån eller därifrån. Frakten är så himla dyr, så kommer nästa upp i samma pris. Nu har jag istället spanat in en använd på Huuto. Det är röd Timmy från december 2009, som enl ägaren är i gott skick. I nästa vecka tisdag tänker jag styra bil & barn mot Helsingfors för att kolla in vrålåket. Säljaren har lovat den till rätt så hyffsat pris och om den verkligen är i prima skick, så köper jag den :)

På samma resa blir det besök hos fam Sjöholm och får se om man hinner med lite shopping i Sello. Tisdag är ju sista lediga dagen innan jobbet på onsdag, så lite skoj måste man ju få ha!

onsdag 25 augusti 2010

Inte Emmaljunga, utan Teutonia

Efter att ha surfat nätet runt efter information om alla världens kärror, så lutar det nu mera nu mot en Teutonia. Kikade på den redan tidigare, men priset i Finland på nästan 400 € lockade inte direkt. Nu hittade jag den däremot i en svensk näthandel, nästan 100 € billigare! Den ser ut så här:





Inväntar svar från dem ang frakten och om allt verkar ok, så beställer jag en sådan :)
Vår gamla Phil & Teds vagn förde vi just till busstationen. Sålde den i början på veckan och nu står vi då utan vagn. Saknar faktiskt vagnen, för den var verkligen super! Tyckte dock det var onödigt att ha en syskonvagn då Freja redan är stora flickan och dessutom gärna går själv.

Varför ändrat mig? Nå, har hoppat in på lite blogger, läst om för & nackdelar. Jämfört vagnarna, både i funktioner och mått. Teutonian har många fiffiga lösningar som egentligen ingen av de andra vagnarna har. Emmaljungan tycker jag klart blivit sämre, det har många oxå nämnt, speciellt minskandet av viktgränsen och att de gjort fotpallen av plast och inte av metall.

Nå, får se vad svenskarna säger. Kanske det blir en Emmaljunga i alla fall...

måndag 23 augusti 2010

Vill ha, måste få



en Emmaljunga Scooter 2.0!
Men måste tyvärr vänta en dryg månad om jag vill ha just den här, för de kommer först i månadsskiftet september-oktober. Förstås är den dyrare än de vanliga enfärgade, så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. En enfärgad svart eller en lite piggare svart med turkosa/blåa kontraster. Svåra beslut...

söndag 22 augusti 2010

Gråa hår

Vår dotter håller på att driva oss till vansinne! Tar nog inte länge innan både sambo & jag får gråa hår. Tyckte hon var jobbig för dryga året sen men det här tar nog priset. Det värsta tycker jag är att hon bara småflinar eller skrattar då vi nekar/förbjuder henne. Det gör en ju bara mera förbannad! Aaaargh!

Nå, alla säger att det är en fas som snart dalar ut & att vi kommer att få en lugn & harmonisk fröken igen. Jag undrar! Tycker det här har hållit på i evigheter redan. Mycket ger hon ut över Aaron, stackarn får sig hela tiden. Vi har nog informerat henne, att en vacker dag så kommer hon att få tibax. Lillebror börjar redan vara bestämd & vet precis vad han vill.

Ikväll blir det kalas hos brorsan. Frun i huset fyller år. Skoj att komma iväg & träffa släkten lite. Hos andra behöver jag inte vara orolig över Frejas beteende, där är hon oftast som en ängel. Helst borde inte jag vara på plats, då skulle vara ännu snällare... Efter kalasandet blir det 2 timmar träning. Tur att det är den vägen, alltså kalas först, så får jag bortbränt alla tomma kalorier som jag troligtvis kommer att vrida i mig.

Imorgon börjar då sista lediga veckan. Ärligt, så känns det fortfarande inte bättre...

torsdag 19 augusti 2010

13 dagar kvar

Inte ens två veckor kvar tills jag ska tibax på jobb! Idag vill jag inte börja jobba igen men vad gör man när pengarna inte räcker till. Markus har flera ggr sagt, att om han tjänade mera så skulle jag få vara hemma med barnen.

Har varit hos dagmamman igår & idag. Aaron klarar sig riktigt bra. Förstår kanske inte att han kommer att bli lämnad där varje dag, i flera timmar utan att det är frågan om en trevlig lekplats, som dessutom serverar god mat. Gulleplutten ändå, lilla matvraket mitt!
Freja däremot verkar lite upp & ner. Idag blev hon väldigt ledsen då dagmamman manade henne att sluta busa. Hon hade säkert inte ställt till med någon scen, om jag inte varit där men nu råkade jag ju vara på plats. Tog länge innan hon lugnade sig & kunde fortsätta leka. Gjorde ont inom mig men det går väl över... hoppas jag :/

Känns oxå jobbigt att jag ev kommer att missa när Aaron börjar krypa & gå, för vad är sannolikheten att det händer en helg eller på kvällen? Rätt så minimal, tror jag.

måndag 9 augusti 2010

Zumba



Man märker att semestertiderna börjar vara förbi, för det är fullt med folk på Zumba-passen. Gäller att vara där i tid så att man får plats. Idag berättade dragaren att hösten program kör i gång 23.8 med mycket nytt! Väntar med spänning. Mitt kort är i kraft september ut, så hinner kanske pröva på en del. Dagens pass innehållet mycket nytt för mig & säkert för många andra oxå. Ärligt så var dagens timme den bästa på länge, mycket bra musik, mycket hopp & många nya rörelser. Hoppas det fortsätter så här! Nu när innebandyn oxå kommit i gång, så blir det ju inte lika mycket Zumba men ska nog försöka hinna med åtminstone ett pass, om inte två, per vecka.

söndag 8 augusti 2010

Vill skriva lite...

men har egentligen inte så mycket att berätta.

Sommaren börjar gå mot sitt slut & snart börjar vardagen även för mig. Markus har en vecka ledigt ännu. I samma veva som han återvänder till jobb, så ska jag börja skola in barnen hos dagmamman. Tack & lov är hon bekant för Freja & mig, Aaron verkar inte heller ha något emot henne. Hoppas att allt löper smärtfritt, så att det känns helt okej för att gå på jobb.

I helgen har vi varit på Boundbirsen, en riktig lantlig marknad ordnad av lokala bönderna i kommunen. Barnen eller främst Freja fick titta på djur, lyssna på Apan Anders, köra traktor osv. På kvällen ordnades ladudans & vi hade fixat barnvakt. Kändes lite konstigt att lämna barnen med en för oss ny barnvakt men bra hade allt gått. Vi grillade först hos syster & traskade sen mot dansplatsen. Fort var det slutsålt & vi svettades till slutet med 1200 andra! Skoj att komma ut lite men ack & ve, vad tungt det varit idag. Pricken på i var nog Frejas kissolycka kl 4 i natt, då man typ just fått tag i sömnen. Blev att byta allt i hennes säng samt tvätta upp henne.

Tittar på film med ett öga, Poseidon hette den visst. Ser bara hur passagerarna flyger omkring som vantar. Tydligen en tsunamivåg som vällt skutan...

Obehagliga nyheter i morse oxå, då en av finalister (ryssen) i bastu-VM gått & dött. Verkar lite skumt när de bägge fått en massa brännskador. Ryssen motståndare (finnen) ligger för tillf'ället på sjukhus. Läget är kritiskt.

Nu verkar det storma & åska rejält i huvudstadsregionen oxå...

Edit: Textade Linda ang ovädret i Helsingfors. Blev orolig då bilderna såg så skrämmande ut. Tack & lov mådde fam Sjöholm bra & jag kunde somna gott.