onsdag 29 september 2010

Bloggens första kommentarer

Vad jag blev glad, när jag såg att någon kommenterat i vår blogg eller ja, min blogg, då Markus aldrig skriver något, fast jag sagt att han får. Hoppas kommentarerna blir bara flera & flera :)

Vem som helst kan kommentera men jag bestämmer vad som publiceras.

Vi har sjukstuga igen. Aaron är flunssig igen eller fortfarande, har svårt att säga vilkendera. I morse konstaterade Markus att ena ögat är inflammerat & det blev besök hos doktorn. Det var inte bara ögat som var rött utan också trumhinnan. Valde dock att avvakta ett par dagar, då ingen vätskenivå sågs bakom trumhinnan. Gör en istället en öronkontroll på fredag. Vill inte ge antibiotika i onödan åt honom. Markus har varit hemma med honom två dagar, imorgon tar jag över. På fredag hoppas vi på en normal arbetsdag för oss bägge samt en trevlig dag hos dagmamman för barnen.

lördag 25 september 2010

1-års kalas, Kick Off-party & sommarvärme

Var det sista dagen vi fick njuta av sommarvärme? Mätte hela + 17 grader idag. Flugorna var som tokiga, så många & irriterande. Tror än 15-20 st flugor har hittat in mellan fönstrena i köket.

Vår lilla Aaron fyllde ett år igår. Vi firade honom redan förra helgen, både på lördag & söndag. Tror vi var dryga 20 personer på lördag & betydligt färre på söndag. Han fick en massa trevligt som kläder, en enorm tramptraktor, många småbilar & pengar till en Stokke-matstol. Har man ett barn från tidigare så finns ju nästan allting, speciellt i klädväg. Har man en dotter från förrut så saknas leksaker för småpojkar, därav alla bilarna. Stokke-stol har Freja från förrut & fram tills idag har hon snällt lånat Aaron sin men idag fick hon den tibax. Aarons bruna stol ser rätt så häftig ut med den orangefärgade babybågen från Frejas stol.

Hade lite dåligt att vara då jag trampade iväg på fest igår kväll, just på Aarons 1-års dag men efter några cider var det glömt. Sparkade igång innebandysäsongen med party hos våran tränare. Helt otroligt kiva kväll som jag önskat hade pågått lite till men gänget ville åka till krogen. Valde att trampa hemåt istället iom att klockan redan slagit två. Skönt att krypa ner under täcket efter 30 min intensivt trampande i becksvarta natten. Tack & lov hade jag fattat att ta med en extra lampa, för lampan på cykel lyste inte upp vägen så mycket som jag kanske önskat. Att hörseln min kom tibax under den nattliga resan var ju som ett underverk!

Tycker om vår tränare. Inför festen igår hade hon gjort en lista över lagmedlemmarna & goda sidor hos oss. Hennes ord värmde. Hade varit helt okej om hon nämnt nånting negativt oxå, så att man vetat vad man borde bättra på. Eller ja, vet mycket jag borde bli bättre på men mycket handlar om lathet.

Tack Mikaela för
"En fnittrande/fnissande spelare med mycket bra spelöga"!
Ska försöka leva upp till de orden.

tisdag 21 september 2010

Markus 28 år & Volbeat

Tror sambo blev glad idag när han fick sin födisgåva. Han hade lite gissat att han skulle få Volbeats nya skiva men tror att biljetterna till deras kommande konsert i Åbo var en liten överraskning :) Hade fixat honom två biljetter & hoppas han väljer att ta mig med...

Konserten är på en måndag, så kommer nog att bli en tung tisdag på jobbet. Har redan fixat barnvakt, både min syster & min mor har lovat ställa upp. Volbeat är kanske inte riktigt mitt favoritband men de har några helt okej låtar, så kanske jag med öronproppar fixar kvällen galant!

Vill inte vara sjuk

Har haft ont i halsen sedan i förra veckan. Ingen typisk flunssa med snuva & hosta utan endast ont i halsen. Eftersom det bara blivit sämre sedan i torsdag, så tänkte jag att jag åtminstone skulle ta mig en titt. Om jag ändå förstått att inte göra det. Du milde tider, hur den såg/ser ut. Hittills har ingen förbättring skett.

Besökte syster Nilla igår & togs även svalgprov, som idag visade sig vara negativ. Längs med dagen igår så blev mitt högra öra bara sjukare & sjukare. Vet inte riktigt vad som är värre, huvudvärk eller örvärk. Nå, Burana bet bra mot smärtan. Tog en tid till doktorn idag & faktiskt jo, öroninflammation har jag. Det är visst några år sedan senast, var jag kanske 12-13 år gammal...

Blir hemma en dag till. Hoppas på att få hörseln tibax, så att jag kan fortsätta jobba. Svårt att prata i telefon eller skriva dikteringar då man ingenting hör. Dessutom är jag märkligt trött & matt så det var skönt med en tupplur idag. Hoppas att dundermedicinen som jag fick biter snabbt på bassiluskan i örat mitt ;)

onsdag 15 september 2010

Rådgivning

Trots allt som hänt så gör sig vardagen fort påmind & idag har vi besökt rådgivningen för lite mått & vaccin. Aaron var på super bra humör & tog t.o.m. sprutan utan nå problem.

Blev ett långt besök idag, tror jag var där över en timme. Tycker om vår hälsovårdare. Hon är lätt att prata med & man kan prata om precis allt. Konstaterade tillsammans idag att man inte ska ta nånting för givet. Har i alla fall ingen orsak att klaga, för trots öroninflammationer, syskongräl & värsta trotset så har jag världens underbaraste barn! Tänk att medan vi firar Aarons 1-års dag i helgen, så begraver en annan familj sin lilla baby... Efter besöket hörde jag kyrkklockorna slå. Nu har han fått komma "hem" igen ♥

Aaron har gjort en liten växtspurt under sommaren, växt nästan 6 cm sedan senaste besök i juni. Han mäter nu 78.5 cm & 11.8 kg. Freja fortsätter att skjuta i höjd & vi fick henne nästan en meter lång, 99.5 cm. Hade ju varit skoj att fira både 1-års kalas & en meters kalas i helgen men icke ;)

Har ledigt idag för att städa men har fortfarande inte fått nånting gjort & klockan är redan halv ett. Dax att dra på sig gummihandskarna & skura lite WC-byttor!

lördag 11 september 2010

Öroninflammation

Jag som trodde att flunssan i huset blåst förbi & så börjar Freja plötsligt tempa idag! Natten mellan torsdag & fredag började hon hosta lite otitliknande & jag bad dagmamman höra efter längs med gårdagen men när jag hämtade henne verkade allt ha varit okej. Men se, så hastigt vänder det. I matbordet vid lunch märkte jag att hon inte riktigt var själv, var röd i synen samt vägrade äta.
Stack iväg på jobb medan resten av gänget tog en tupplur. Sa åt Markus att det är bara att dyka upp på jobb, så kikar doktorn i öronen. Måste säga att jag nog blev lite paff, då hon sa att bägge öron är inflammerade. Kan inte förstå att Freja inte har ont, hade ju varit mycket enklare om hon sagt till. Nå, med medicin ska det väl bli bra...

fredag 10 september 2010

Sorgebud

På vägen till Skanssi idag fick jag ett samtal. Ett samtal som igen en gång fick mig att tänka om. Ett samtal jag önskar jag aldrig fått. Visst, man föds & man dör men att komma till jorden för några veckor, liksom till låns, känns nog väldigt fel. Finns ingen mening med det.

De här dikterna är till dig, M & till andra drabbade mammor där ute:

Min starka mamma

Min mamma är så stark, det säger faktiskt alla
Men när alla andra sover om natten har jag sett hennes tårar falla

Under sömnlösa nätter kommer jag tassande på tå
Hon vet inte att jag är där för att hjälpa henne förstå

Lika ändlöst som strandens vågor & hennes smärta,
Jag vakar över min starka mamma som alltid bär mig i sitt hjärta

Hon bär ett leende, ett leende hon tror döljer
Men genom himlens dörr ser jag tårarna som följer

Min mamma försöker att hantera döden för att hålla mig kvar
Men alla som känner henne vet att det är den enda möjlighet hon har

När jag vakar över min starka mamma genom himlens öppna dörr,
försöker jag förklara att änglar skyddar mig nu så som hon gjorde förr

Men jag vet att det inte hjälper, eller lättar bördorna hon bär
Vad hon än säger, hur hon än mår

Min starka mamma har ett hjärta, för alltid fullt av sår......


Kay DesOrmeaux
org "My surviving mom"



Vi vill ha dig här så innerligt gärna,
men du blev till en evigt lysande stjärna.
Du lilla barn till världen kom,

alldeles för snabbt du vände om.

Med oss är du ändå för alltid,

känner dig tätt bredvid.

Du har en speciell plats i vårt hjärta,

som nu är fyllt med sorg och smärta.

Du lilla barn var du än är,

kommer vi alltid hålla dig älskad och kär.

Du är en liten stjärna så lysande klar,

så sagolikt vacker och helt underbar.



Helt ljuvligt underbara dikter som jag råkat på & hoppats att jag aldrig, ALDRIG hade fått användning för.

onsdag 8 september 2010

Fröken Ur

Otroligt! Fröken Ur har börjat blogga :)
Lyssnar på radio endast när jag åker bil, ibland oxå när jag stryker & på hemvägen idag, berättade grabbarna på Extrem att Fröken Ur finns på nätet på www.neitiaika.com. Tydligen kan man inte ringa Fröken Ur mera. Var ju tvungen att kolla upp sidan genast jag kom hem & faktiskt, där finns hon :D

tisdag 7 september 2010

Älgar

Älgarna är tibax! De har hållit sig till skogs så gott som hela sommaren men i gryningen såg jag dem traska över åkern. Tror det var en älgko med sin kalv. De brukar ofta komma ner till vattentaget vid åkerkanten för att dricka.
I år har tyvärr inte fått lika många kalvar som ifjol men alltid kan man väl inte lyckas ;) Bättre tur nästa år. Känns så sorgligt bara när man vet att älgjakten snart sparkar i gång & att kanske just den här kalven inte får springa på jorden så länge till. Ifjol såg vi när de fällde en kalv & tyckte inte att det var speciellt trevligt. Kändes ändå rätt okej när jag fick höra att det hittat älgmamman avliden i skogen. Kalven hade ju inte klarat vintern ensam...
Visst jo, de får nog jaga älg bäst de vill men inte när vi är hemma. Lite skrämmande oxå när de sitter i knutarna på pass, fast jag vet eller hoppas att det inte skjuter åt vårt håll. Tyckte det var lite småkomiskt ifjol när 5-6 jägare sitter vid åkerkanten, redo att skjuta då en älg kommer springandes ut på åkern... med sin kalv! Kalvkvoten fylld. Jägarna får inte fälla kon om hon har kalv med sig, så älgarna fick lugnt gå över åkern & tibax till skogs :) Mera sånt! Vill gärna ha kvar älgarna här i knutarna även om det följer med älgflugor på köpet...

torsdag 2 september 2010

2 dagar arbete bakom

1.9 kom med stormsteg & nu har jag redan avklarat två dagar på jobbet. Känns som om jag aldrig varit borta. Allt eller ja, nästan allt är precis som förrut. En del nya ansikten har dykt upp, både på gott & ont.

Huvudsaken just nu, är i alla fall att mina barn har det bra hos dagmamman. Glada är de när de blir lämnade där & förstås ännu gladare då någon kommer efter dem. Men vänta bara de kommer på att tusan oxå, mamma & pappa tänker visst föra oss hit varje dag... Freja är ju van från tidigare men får se hur Aaron reagerar om en vecka eller två.

Jobbade lite speciell tur idag från 10 till 18. Valde att komma till 10 iom att det var andra arbetsdagen men i nästa vecka tänker jag köra på ända från kl 8. Två timmar hit eller dit, då man ändå kommit dit. På torsdag har vi dessutom innebandyträning, så tänkte att jag tar allt putkeen bara då jag en gång är på malmen. Bra orkade jag idag men synd att man inte hinner träffa barnen... Ikväll hade de bägge somnat innan jag var hemma.

Imorgon har vi fredag redan! Blev lite mjuklandning när jag valde att börja mitt i veckan. I helgen har vi inga program, annat än att Markus tänkt jobba lite övertid. För mig spelar det ingen roll, känns aldrig fel med lite extra fyrk.

Fick glada nyheter på posten igår då Skatteverket meddelade en återbäring på nästan 1000 €. Att vi dessutom bägge får nästan samma summa i början på december är helt super! Ska försöka satsa dem på oss själva istället för julklappar i år :)

Å vagn har vi nu! Körde iväg på tisdag med barnen till Helsingfors efter den. Tog mamma min med på släp. Nu har jag inte kört den så mycket iom att den genast på onsdag åkte till dagmamman men bara helgen kommer, så ska vi åka runt lite. Inte här i byn dock, för det kryllar av älgflugor. Behöver ännu ett myggnät & ev ett ståbräde, för har på känn att lillsessan vår inte alla gånger kommer att orka gå. Jagar ivrigt efter ett på nätet...