tisdag 29 mars 2011

Lindas blogg

Har en längre tid följt med Lindas blogg om en trebarnsmammas kamp mot inflammatorisk bröstcancer. För några timmar sedan somnade hon fridfullt in. Det är konstigt hur en person man inte känner, annat än via bloggen, kan beröra någon så oerhört mycket. Hennes blogg hittar ni här.

söndag 27 mars 2011

Baddags

Hinner med ett inlägg idag ännu ;)

På söndagkväll skrubbar vi alltid upp barnen ordentligt. På veckan blir det oftast bara snabba duschar men på söndag är det bad & plask som gäller. Bägge barn älskar vatten & kan sitta timtal i badkaret/fatet & leka.



Men alla vet ju vad som händer när man haft fingrarna i blöt tillräckligt länge:



Just det, man får russinfingrar!

Crocs-tävling

Hoppas på nya arbetsskor! Är därför med & tävlar om nya Crocs på Joannas blogg. Äger själv sex par skor från Crocs & mera fina modeller hittar man på crocs.se.

Håller tummarna!

Dagens bild - En person som alltid ställer upp för dig

Det finns många personer som allt som oftast ställer upp för mig.

Min mamma ställer så gott som alltid upp som barnvakt, om hon bara är ledig men hon fick ju redan vara med vid första bilden. Så den här gången tänker jag lägga ut min pappa:




Vi skulle inte bo i vårt hus än idag om det inte varit för min pappa. Utöver elarbetet så hjälpte han oss även med golvet, våra trappor & vår terass och bara den värsta snön smält, så kommer han att fortsätta med terassarbetet som blev lite på hälft pga den tidiga vintern. Pappa & hans sambo hjälper oss ofta oxå med barnen, speciellt sommartid då de bor nere på stugan här i Strandby.

lördag 26 mars 2011

Dagens bild - En bild på dina närmaste

Jag lägger in tre...



... av den stora mängd foton vi tog till min pappas 60-års födelsedagskort. Det är snart ett år sedan & otroligt vad barnen har växt.

fredag 25 mars 2011

Dagens bild - En person som är snygg

Inte för att skryta på honom eller nå sånt men min Markus är snygg.

Han hatar att bli fotad
men trots bister min ser han bra ut ;)



Å lyckas man fota honom halvt i smyg
så är han ju ännu snyggare...


torsdag 24 mars 2011

Dagens bild - En bild på din fritid


En bild på min fritid var nog för enkelt. Hela hösten & vintern har jag tränat innebandy tre ggr i veckan utöver turneringarna vi haft drygt varannan helg. Imorgon blir det säsongsavslutning med bastubad & god mat, för att efter det ta en liten paus från varandra då vi lägger träningarna på is för en dryg vecka.

Men innan det ska vi Dansa i Neon!

onsdag 23 mars 2011

9 veckor

Konstaterade nyss när jag korrigerade lite arbetsturer på väggalmanackan att det är 9 veckor kvar till sommaren! Tjohoo! Otroliga 9 veckor kvar tills jag börjar min semester som i juli övergår i vårdledighet t.o.m. 4.9. Jiiihaaa!


En sommarbild från Alagrund

tisdag 22 mars 2011

Dagens bild - En ovanlig bild

Att hitta en ovanlig bild är inte lätt, för hur definierar man ordet ovanlig? Men efter att igen en gång ha plöjt igenom alla bilderna på minnet så hittade jag följande foton:


Strömma i Korpo

Skolcentret & Kommunalgården i Korpo kyrkby

Har skrivit helt rätt vid det första fotot. Det är inte Korpo ström. Markus är ju hemma från Korpo & för er som inte vet var det ligger, så för att komma dit får man ta sig ännu längre ut i Åbolands skärgård. Korpo ligger ungefär en timmes bil- & färjfärd från Pargas.

Nå, varför är de här fotona så ovanliga?
Tycker att foton tagna från luften är rätt så ovanliga och att dessutom Markus tagit dem från helikopter är även ännu ovanligare, för det är nog rätt så sällan man får flyga helikopter. Var nog lite avundsjuk på honom när hans lott gav honom en flygtur...

Ovanlig dag idag också vill jag påstå. Vi har +9 grader i Strandby idag. Försökte klä Aaron tunt när jag la ut i vagnen & sova men har nog en känsla av att han simmar i svett.

fredag 18 mars 2011

Dagens bild - En bild på dig själv

Lovade systeryster att lägga ut följande bild på mig:



Skäms att skriva att den är tagen på kongressen i Borgå ifjol. Å jo, försöker klämma två tuggummin under överläppen för att imitera en kanin men skrattar helt hysteriskt så att det t.o.m. kommer en droppe eller två i byxan.

Kan ju förstås skryta med att vi faktiskt kammade hem guldet då ;) men det är då allt jag har att glänsa med. Bjuder gärna på mig själv så varsågoda, för visst gör ju bilden er rätt så glada!

onsdag 16 mars 2011

Dagens bild - En person som du vill vara med

är inte bara en person utan hela familjen


måndag 14 mars 2011

Dagens bild - En bild som påminner dig om gamla tider

Bilden nedan beskriver det liv jag levde innan Markus & barnen. Fotot är taget på Forneldarnas natt 2005 på väg ner mot gästhamnen efter förfest på Tummelvägen. Visst jo, det var inte länge sedan men bilden får stå för en tidsperiod på 5-6 år av ja... festande.


Helt ljuvligt foto på festgänget!


Saknar mycket från den här tiden men är oxå glad att jag nuförtiden oftast vaknar utan krapula. Ibland får jag nog chansen att komma ut lite men får tyvärr uppleva långt ifrån samma som då... Vågar man kanske inte släppa lika löst? Jag menar, då fanns ju inga gränser ;)

Jämför man med fjolårets Forneldarnas natt så blev det kanske inte precis lika rivigt som för fem år sedan. Gästerna på den festen hade kanske annat i tankarna...



Första gången Freja åt kräftor.

lördag 12 mars 2011

Spännande innebandy

Känns fortfarande ofattbart att vi kammade hem 4 poäng samt en första placering i nedre slutspel idag. Efter en trög start på säsongen i höstas, med spel i "sämre" gruppen under våren, så lyckades vi ta oss i kragen & vinna så gott som samtliga matcher. Tack vare det så står vi framför kval till andra division! Om vi hade förlorat idag, hade vi spelat nästa säsong i division 4.

Hade själv en bra dag idag. Jag gav, som vår tränare alltid säger, benet! Gjorde två avgörande mål, som i alla fall för mig betydde massor & gav mig det där lilla extra för att orka till slut.


Tack för idag brudar! Det gjorde vi bra!

Dagens bild - Du och någon klasskompis


Efter att ha rotat i mina djupaste arkiv, dvs gamla fotoalbum från 90-talet, så hittade jag följande bild. Nyår på Runebergsgatan stod det i albumet. Cessi, Nina & jag gick på samma klass många år i grundskolan & vi är fortfarande kompisar.

söndag 6 mars 2011

Dagens bild - En bild på din vardag


Det här är min vardag, läkarmottagningen på Pargas hälsostation. Fotot har jag inte tagit själv utan Markus har knäppt det med sin telefon. Häftigt vilka egenskaper dagens lurar har. Som jag nämnt redan tidigare så genom att klicka på fotot, så får man kolla på en större bild.

lördag 5 mars 2011

Dagens bild - En person du kan berätta allt för

Nämnde ju min farmor redan tidigare, som en person som man kan tala allt med. Hade gärna lagt alla mina vänner hit för känner att jag kan prata precis vad som helst med hela högen. Men eftersom det handlar om en bild så får Linda representera alla mina vänner.



Kortet är taget någonstans i city i samband med min 26 års dag.
Är det någon som vet var det är plåtat?

fredag 4 mars 2011

Dagens bild - Någon du tycker är väldigt snäll

Någon som gärna kommer över & leker med våra barn är min guddotter & systerdotter Terese. Hos oss är hon alltid lika hjälpsam & snäll. Med barnen ger hon 110 % av sin tid även om hon ibland har svårt att välja vem hon vill gosa med. Helt otroligt att Terese i nästa vecka fyller 13 år, tyckte det ju var riktigt nyss jag blev moster...


torsdag 3 mars 2011

Dagens bild - Någon i din släkt


Farmor ska få representera någon i min släkt. Hon är släktens äldsta, fyller 90 år i november. Fotot är taget på hennes 87-års kalas & precis som morfar min, så ogillar hon att bli fotograferad. Gillar farmor, för med henne kan man prata om precis vad som helst. Hon har heller aldrig dömt mig för de beslut jag tagit hittills i livet utan brukar säga: huvudsaken är att man är nöjd med sig själv & att man är lycklig.

onsdag 2 mars 2011

Dagens bild - En person som du saknar

Det finns många personer som jag saknar, personer jag önskar jag kunde få träffa en sista gång igen & berätta allt som blev osagt. Talade med en kompis i veckan & vi konstaterade att det här är framtiden för oss. Ju äldre vi blir, desto flera personer kommer att lämna oss.

Den person jag valt att är min morfar, som gick bort i cancer i maj 2007. Jag tyckte om honom & jag tror att han tyckte om mig oxå. Hade önskat att han skulle ha fått träffa barnen men nu blev det ju inte så. Berättade någon vecka innan han dog att vi skulle få barn & han blev så glad. Aaron är döpt efter morfar; Aaron Erik Harald.



* 10.10.1924 + 18.5.2007

Kortet är taget i januari 2007. Han ställde aldrig upp på bild men fick honom på kalaset övertalad & då gällde det att vara snabb. Resulterade tyvärr i ett lite suddigt foto.

tisdag 1 mars 2011

Dagens bild - En bild som du aldrig lagt upp

Dax för bild nr 7. Bilden talar för sig själv, jag bjuder på den :)


Brandkårskongress i Nagu, maj 2005
Plats: Nagu brandstation
Klockslag: Allt för sent

Vill man ha bilden lite större, så är det bara att klicka på den!

Gårdagens bild - En bild på dig och en vän du inte varit med på länge

Hade kvällstur igår så blev inget inlägg då. Borde ha tagit mig tiden att göra det på förmiddagen men tiden bara flög iväg. Dessutom var det här ett knepigt tema pga att det inte finns så många foton på bara mig & vännen, så löste det genom att ta en bild där någon lyckats fånga två av mina vänner & mig. Vem damen är i bakgrunden har jag ingen aning. Bilden är tagen på Lindas möhippa i maj 2008. Det var ett tag sedan vi festade ihop men snart är det dax igen!



Nina, Cessi & jag på Apollo i Helsingfors

P.S. Cessi, detta var det enda anständiga fotografi jag hitta där vi bägge ser någorlunda fiffiga ;) De andra fotona passar kanske bättre in under följande tema.