onsdag 28 mars 2012

Hur ser det ut?

Så här såg det ut i Helsingfors på söndag morgon.

Hur ligger det till idag?

Holter



Det är jag, elektroderna, sladdarna & den lilla manicken för tillfället.

tisdag 27 mars 2012

Euphoria

Jag gillar Sveriges bidrag till Eurovisionen.
Jag hoppas hon kommer långt, rentav vinner.
Låten är hårresande & är precis sådan musik som jag tycker om.



Forever, ’till the end of time
From now on, only you and I

Lycka till, Loreen!

måndag 26 mars 2012

Vad som döljer sig under ytan

För en person som inte vet vad jag varit med om, kan det vara svårt att förstå att det bakom min allt jämnt positiva fasad finns ett tomt, mörkt hål fyllt av saknad & sorg. Förlorade en hel del bitar i mitt pussel för 12 år sedan, bitar som ersatts med nya bitar som t.ex. min familj. En stor pusselbit saknas dock & det är nånting jag kommer att få leva med livet ut.

Man glömmer aldrig, sa en arbetskollega till mig idag, då jag berättade om min förlust & hon om sin. Diskussionen rörde förstås omkring i känslogrytan lite men det som berörde mig mest var hennes dystra historia. Precis som hos mig, kunde jag inte läsa på henne att hon varit med om något minst lika traumatiskt som jag.

Vi är många, vi som varit med om liknande. Har flera kompisar som förlorat sina pappor i både sjukdom & olycka. Även Markus förlorade sin pappa, då han var endast 10 år gammal. Det hemska är att det kommer ju att hända igen & igen, åter igen, förhoppningsvis då av naturliga skäl som en del av åldrandet men den dagen, den sorgen. Känns inte så trevligt idag, att åldras alltså.

Djupa tankar från mig idag.




Veckorna bara flyger förbi

Hinner knappt med själv. Nu har vi snart april. Har planerat ladda upp en hel del bilder men det har bara inte blivit av. Magsjukan som kom på besök i förra veckan drog bara ner en av oss. Var helt hundra på att någon annan av oss också skulle drabbas men bra så här. Aaron fick lite lös mage & jag kände mig inte heller riktigt i skick. I samma stund Freja började kasta upp, slutade jag äta. Äter man inget så är risken mindre att man får de otäcka virusen i sig.

I veckan ska jag umgås med en EKG-maskin. I 24 timmar ska min hjärtverksamhet registreras & då hoppas jag att den maskinen fångar nånting som kan förklara mina hjärtklappningar, helst av godartat slag. Senare i vår blir det ännu ultraljud av hjärtat & besök hos kardiolog. Hade lite känningar i helgen igen men av så lindrig variant att jag fick tag i sömnen.

Räknar ner de sista arbetsdagarna innan min två veckor långa semester som börjar på måndag. Markus råkar gå av sina nattpass i helgen, så vi har passligt ledigt tillsammans i nästa vecka. Men innan dess så ska jag tillbringa veckan ensam med barnen då han jobbar kväll. Tråkigt att hans kvällspass slutar först kl 23, då ligger vi ju nog nästan alla med huvudet på dynan redan.

Fick lite tråkiga nyheter i veckan också då vår tränare meddelade att hon tänker sluta. Jag förstår henne men det känns ändå vedmodigt att byta för jag har varit nöjd med det vi haft. Ny tränare finns redan på lut, så får se vad vi tycker om honom. Tack i alla fall för de här åren, det har varit super! Själv har jag bestämt att inte ge upp ännu trots att hjärta spökar, utan jag kommer att fortsätta så länge kroppen håller.

Freja lyckades ge mig hål i läppen & fläskläpp, då hon tog ett skutt emot mig, så ska ta ispåsen & bänka mig i soffan en stund. Dessutom satte jag på tvättmaskinen allt för sent, så blir att sitta uppe & vänta på den också...

söndag 25 mars 2012

Sommartider?

Vaknade till en väldigt vintrig syn i Helsingfors idag. Att vi svängde över till sommartid i natt hade tydligen ingen effekt.


onsdag 21 mars 2012

Första ronden

Vid midnatt kastade hon upp sista gången. Då hade jag redan satt tredje maskinen på. Efter det fick jag av någon anledning inte sömn. Väntade väl på att det skulle hända igen. Blev lite obehagligt då hon kastade upp i sömnen.
Vet att det säkert inte är slut här. Snart är någon annan i tur. Har i alla fall gjort allt genom att sprita händer, tvätta ytor & slängt allt i maskinen på en gång.

fredag 16 mars 2012

På plats!

Tittut!
Nu är allt inburet i klädrummet.

Endast kläderna som återstår.


Nu har vi metervis med hyllor, någon meter stång & sex lådor.
En av lådorna kommer i nästa vecka.

Buzzar den här gången kattmat


Blir alltid lika förvånad när jag blir antagen att buzza produkter med Buzzador. Den här gången är det kattmat som gäller av märket Purina & serien heter One. Det talas om något tre veckors test då katten ska sprudla av energi, pälsen ska glänsa fint & magen ska fungera bra. Kanske det här är maten som får Wagner att vilja vistas utomhus...

Wagner gillade i alla fall käket & han vräkte i sig maten så fort att jag inte fick honom fångad på bild. På någon minut hade han tömt matskålen & när den var tom anföll han påsen.

På måndag tänker jag dela ut missemat till samtliga kattägande arbetskompisar & jag hoppas att också deras katter tycker om Purina lika mycket som våra. Ska bli spännande & se hur mycket humöret ändrar på dem oxå :)

Klädskåpen har kommit!

Önskar Markus hem så att vi kan börja plocka delarna på plats!

Reklamation 2

Vad är det med allt jag beställer? Vinterskorna från Brandos var ju defekta. Efter tredje paret & byte av märke så hittade vi till sist ett par fungerande skor åt Aaron. Efter all rumba fick jag faktiskt ett presentkort till Brandos.

Skrev ju om de härliga Me&I kläderna i ett tidigare inlägg. Beställde i samma veva en traktor-blus åt en arbetskompis, som vi hittade ett hål på. I veckan kom den nya tröjan & den verkar felfri. Dubbelkollade oxå mina barns kläder, hittade inga hål men råkade av slump under kryssningen se att hela hans lejon-blus är helt åt skogen sydd!


Ena axelsömnaden är flera cm kortare än den andra, vilket resulterat i att hela ena ärmen är mycket närmare mitten än den andra. Kontaktade kundtjänst & fick nyss svar att jag kan skicka tillbaka den oxå trots att vi använt den & tvättad den. I väntan på ny tröja då. Hoppas det finns en kvar åt oss.

söndag 11 mars 2012

Test

Laddade ner Blogger till min mobil. Är ju tvungen att testa om det fungerar. 1, 2, 1, 2, testing, testing!

Dit for den helgen

Typiskt att man hade arbete en dag som denna då solen sken från klarblå himmel & mätaren visade +5 grader. Vädret spelar ofta in på patientmängden & så även idag, då besökarna var få.
Har börjat tömma klädrummet. Flyttade bort de gamla IKEA-ställningarna i veckan & idag hade Markus tagit ner en del av skenorna från väggen. Tog ingen före-bild av klädrummet, hade ändå inte kunnat lägga ut den på bloggen, hade skämts ögonen ur mig. Lovar att lägga in en bild bara allt är på plats.
Gårdagens trista väder fick mig att gå igenom barnens klädskåp & hittade en stor låda fylld med Aarons för små kläder. Fattade kameran i handen & plåtade ihop ett 80 delar stort klädpaket, som jag senare under kvällen laddade upp till försäljning på Huuto. Över 200 har redan klickat upp paketet & budgivningen är i full gång. Alltid lika spännande att följa med hur summan ökar!
Imorgon bitti blir det både besök på laboratoriet & röntgen. Däremellan ska Aaron också på öronkontroll & jag håller tummarna för att örat är skick. Snorandet & hostan upphörde med andra kuren men nu har han igen ätit sämre & varit oroligare på nätterna.
Såg nu att det lovats betydligt kyligare i Stockholm på onsdag. Hur kan vädret svänga så där? Hade suttit fint med varmt vårväder men huvudsaken är nog att det är uppehåll.

torsdag 8 mars 2012

Mera nästa vecka

Oj! Tryckte visst på boka-knappen!
På tisdag tänker jag packa mina barn & min mamma i bilen, för att styra den mot Skatuddens terminal i Helsingfors. Därifrån tar Gabriella oss till Stockholm för att under en solig vårdag (det har lovats + 9 grader) besöka Junibacken & shoppa lite. Det senare blir för mamma min.

onsdag 7 mars 2012

Nästa vecka

Blir det blodprov & lungavbildning.
Levereras hyllorna, lådorna & stängerna till klädrummet.

måndag 5 mars 2012

Första skidturen på 15 år?


Vilken dag! Vilket otroligt fint väder!
Någon minusgrad. Värsta skaren på åkrarna. Skare som även höll min vikt.


Bara Markus hittade hem från jobb så tog jag en skidtur över åkrarna, den första på 15 år tror jag. Kan inte komma ihåg att jag skulle ha skidat efter att jag flyttade hemifrån som 18-åring.

Skidorna har jag fått låna. De är modell... äldre.
Skidorna har vilat lika länge som jag inte stått på skidor & vallan satt fortfarande kvar.
Skorna är min pappas gamla & tre storlekar för stora, införskaffade någon gång på 80-talet!

Men de fyllde sin funktion.
Jag hade fruktansvärt bra glid & de var knappt bakhala alls.
Hoppas snön hålls kvar en kort tid ännu.

Säsongen förbi

Igår spelade vi vår sista innebandyturnering för säsongen. I år igen så låg vi väldigt risigt till, med risk för att hamna kvala till division fyra. För att hållas kvar i fyran var vi tvungna att kamma hem åtminstone två poäng, dvs en vinst.
Mina lungor fungerade långt ifrån 100 %, hade planerat bli borta från andra matchen men när vi träffades för start, fick jag höra att två spelare insjuknat. Min kropp fick nog lov att klara av de här matcherna, även om jag visste att det skulle ge mig en sömnlös natt & sjuk kropp.
Det här var nog den bästa turneringen på hela säsongen. Spelmässigt lyckades vi väldigt bra & trots en massa snöpliga mål i vår bur, lyckades vi hålla humöret uppe. Vi kämpade ända till slut, vann första 4-3 & fick ännu i andra ihop skrapat ett poäng då matchen slutade 4-4. Så från hot om fall till en lägre division lyckades vi kravla upp oss till en femte placering i tabellen!
I natt har jag inte sovit så mycket. Har vaknat konstant av okända orsaker. Ev har hjärtat mitt spelat spratt med mig. Den sidan ska jag nu ta itu med, nu när säsongen är över. Lungverket borde smörjas & överlag är kroppen trött. Lite vila, så ska jag nog vara i trim igen.
Freja hade feber igår kväll ännu så vi har hemmadag idag, även Aaron fick stanna hemma. Nu verkar läget lugnt så vi tänker bota bobbor & virus med en promenad i solskenet.

fredag 2 mars 2012

Feber

Blev ingen Bollskoj för Freja idag pga feber. Det berörde henne egentligen inte så mycket men ni skulle ha sett hennes min då jag förklarade att vi inte kan gå på kusinernas 14-års kalas om hon ännu imorgon är sjuk. Det om nånting har hon sett fram emot. Besvikelsen var enorm.

Klädrummet

Vårt klädrum blev en flopp med hyllorna & korgarna från IKEA. Vi får plats med alla kläder men det är trångt & korgarna har otaliga gånger åkt från skenorna. Kort & gott: I hate it!

Snart har två år gått med eländet & nu står jag inte ut mera. Ut med skiten, in med det nya!
Blev lite inspirerad av husbyggarna på Bränntomt, då jag såg hur snyggt man ha det i klädrummet. IKEA skippar vi dock & anlitar nu istället RG Kök, varifrån vi har skåp & lådor till köket, hjälpköket, toaletten, hallen & tamburen dvs rubbet. Igår kväll försökte jag planera lite ditåt hur vi vill ha det. Klädrummet är väldigt långsmalt, med två fönster, så det är inte det lättaste att få det att fungera. Planeringsbesöket med paret Galkin idag fick mig på väldigt gott humör & jag tror att vi har hittat lösningen, dessutom till ett väldigt bra pris. Kan knappt vänta på att de ska höra av sig!

Blev alltså ingen korvgrillning idag. Solen skiner & värmer men pga kraftiga vindar vågade vi inte tända någon brasa. Det kommer nya dagar då man kan elda.

torsdag 1 mars 2012

3 dagar ledigt

Det bästa med att jobba 30 timmar i veckan är ledigheterna. Ikväll börjar min helg. Inget arbete förrän på måndag. Det bästa är att Markus gick av vaket i morse vilket betyder att han också är ledig. Imorgon har lovats strålande väder, så vi tänker elda lite & grilla korv på glöden.

Aarons torrträning går si så där. Tror han kissade ner två par småbyxor idag. Men han kniper snabbt av, meddelar genast att byxorna är våta & så går vi & kissar resten i byttan. Så tids nog ska vi säkert bli av med blöjan.