lördag 29 december 2012

5 veckor

Blev en liten paus i inläggen men ska hastigt skriva om våra små gerbiler som idag fyller 5 veckor. Ännu bor de tillsammans med mamma. Äter själva men tissar gärna på Sixten mellan varven.



Idag tippar vi på att det rör sig om 2 honor & 4 hanar men imorgon kan jag vara av helt annan åsikt igen. Trodde nämligen tidigare att halva högen var kvinns & andra halvan män. Ska ta mig en närmare titt igen efter några dagar.

torsdag 13 december 2012

Titta

Gerbilerna är idag 18 dagar gamla & precis som det stod i boken, så kan de öppna ögonen idag. Två av de sex små har lättat på ögonlocken luciadagen till ära.



Med ens blev de snäppet sötare.


Julfest

För en stund sedan kom jag hem från barnens julfest på Knattebo. Barnen sjöng så fint, så fint, även Aaron fast han gång på gång bad Markus eller mig fotografera honom. Tårarna rann och jag vet att jag inte var ensam som blev berörd. I väntan på nästa tillställning.

lördag 8 december 2012

Dag 14

Nu är det ingen lätt match mera att fånga alla små gerbiler på samma bild. Med stängda ögon rusar de omkring som yrväder för att sen (tack & lov) stanna upp & samla krafter en stund.

 Enda bilden jag fick dem alla sex på.



Ögonen kommer att öppnas vid 18-23 dagars ålder, så i nästa vecka blir det med säkerhet ännu mera spring i dem. Tänderna har redan börjat växa. Sixten kommer att dia dem tills de uppnår en vikt på 30-60 gram, till en ålder på ungefär 21-30 dagar & kan äta själva.

Freja 5 år

I den här veckan har vi firat vår förstfödda som fyllt 5 år. Otroligt att det gått fem år sedan Freja tittade ut i skenet av adventsljusstaken då vi borde ha stått på vår nyköpta tomt & fällt träd inför grundarbetet som skulle starta några veckor senare...



På bemärkelsedagen sjöng vi för henne strax efter klockan sex. Aaron ser minst yrvaken ut & han protesterade en hel del innan jag fick honom att förstå att vi ska sjunga för storasyster & att han får ge paketet. Lego Friends var i alla fall en stor hit & senare samma dag plockade hon ihop alla delar riktigt själv.



Släktkalas blev det på självständighetsdagen & Freja njöt av all uppmärksamhet hon fick, för att inte tala om alla gåvor som räcktes fram. Lundby dockhuset vann även Aarons hjärta & som bäst, när Freja är med pappa till butiken, passar han på att leka med det i lugn & ro.

Imorgon blir det barnkalas, det första för oss alla. Så får se om jag alls hålls på fötter efter att alla små gäster lämnat huset. Det ska bjudas på glass, kakor, popcorn & godis. Har velat av & an ifall man borde ha några lekar men tror att jag bara stör flickornas lekar om jag börjar ställa till med nånting. Får se hur det känns imorgon.

Har även färska mått på födelsedagsbarnet, besökte nämligen hälsovårdare Hedda på måndag. Freja mäter idag 115.5 cm över markytan & är 22.5 kg tung. Kanske fel att skriva att hon är tung för Hedda tyckte att hon smalnat av massor & fundera om flickan alls äter men det gör hon minsann!

måndag 3 december 2012

Dag 9

Färgen på gerbilerna skymtar mera & mera, hälften av kullen är mörka, säkert svarta & hälften ljusare, eventuellt bruna. Könsfrågan får vänta ännu för tycker alla ser likadana ut under svansen.



Minstingen tycker jag har ätit upp sig rejält & är idag inte mycket mindre än de andra. De är väldigt aktiva, tar sig bra framåt men håller sig fortfarande mestadels i "boet". Vet med säkerhet att vi kommer att försöka oss på flera kullar för nog är de så söta & ännu sötare kommer de ju att bli.

Vita landskap


Plötsligt vände väderleken & under dagarna två täcktes marken av ett tjockt snötäcke som enligt meteorologerna kommer att ligga kvar en tid framöver. Efter flera veckor i total mörker så har vi äntligen det ljusare i knutarna. Julstämningen är på topp & jag tror att vi även fått Markus med. I helgen hängde jag upp de sista julstjärnorna & i veckan kommer jag att placera ut de sista tomtarna.