lördag 30 mars 2013

Glad påsk!

Påskkärringarna från Strandby önskar alla en Glad Påsk!


onsdag 27 mars 2013

En bra vecka bakom

Förra veckan sparkade vi i gång vår "bantningsgrupp" med träff på onsdag eftermiddag. Det är alltså frågan om nätkurs som heter Verkkopuntari var man via nätet med hjälp av OmaNapa får information om hälsosam livstil & mat, där man tillsammans med de andra gruppmedlemmarna stöder varandra mot ett hälsosammare liv & viktnedgång. Vi har också en hälsovårdare som stödperson, som vi kan skriva med när som helst.

Det är alltså inte fråga om en diet där man inte får äta det ena & det andra utan handlar kanske mera om hur du ska hitta en balans i vad du stoppar i dig, hur mycket du motionerar & på det sättet hitta din livsstil. Vi håller alltså inte på & svälter oss själva utan man får äta vad man vill men förstås inte hur mycket man vill.

Så mycket mera motion får inte jag in i vardagen utan har under veckan som gått ätit som tidigare men i mycket mindre proportioner. Har försökt satsa mera på frukosten som under de senaste 20 åren blivit bortglömd, äter nuförtiden t.o.m. gröt (om än med kanel & socker men de som känner mig så förstår). Lunchen har hela veckan bestått av sallad + fisk/höna & har istället satsat på varm mat till middag. De fettfria produkterna kommer jag aldrig att återvända till, de får bli på butikshyllan.


Trots kryssningen i förra veckan med frukost- & lunchbuffé så pekar vågen neråt. Idag väger jag 1.2 kg mindre än förra veckan. Nu gäller det att bita ihop & fortsätta i samma stil. Jag vet att det inte kommer att visa lika fina resultat i nästa vecka då påsken är på kommande. Dessutom väntar följande kryssning på lördag som oxå involverar alkohol, så i nästa vecka blir det nog att springa häcken av sig trots isiga vägar.


That´s Why I Smile!

fredag 22 mars 2013

En dag på Baltic Princess 21.3.2013





















Besviken

Vi åker alltid med Viking Line om vi åker skuta till Åland eller Sverige. Den här gången tyckte jag det var dags för att ge Silja en chans men igen blev jag besviken. Tycker för det första att flytten av Baltic Princess till Åbo-linjen var helt fel. Varför flytta bort en bra båt som Europa? Orsaken till att jag den här gången valde Silja var för att jag råkade få en gratis kryssning med A-hytt. Ville oxå njuta av god mat på buffén, som jag alltid tyckt att varit snäppet vassare än på Viking.

Vår A-hytt visade sig ligga vid vattenlinjen på femte däck & hela vägen till Åland låg jag & lyssnade på hur isen skar mot skrovet. Såg på hemresan att det visst fanns hytter högre upp, borde ha förstått att gå & klaga.

Maten var en flopp. Den härliga skärgårdsmaten som jag minns från förra sommaren var ett minne blott & kvar fanns två skålar med rom & några skivor fisk. På varma sidan fanns ingenting att hämta så jag fyllde min mage med efterrätt. Mamma var minst lika besviken & glad att åtminstone barnen & jag fått äta för priset av en vuxen.

Glasburen till lekrum var asketiskt & stelt. Silja har tydligen glömt bort att båten åker med Finland & Sverige för det fanns inte en enda svensk bok i hyllan. En stor del av barnprogrammen bestod av framsatta lappar som man skulle förstå att droppa ner i en blå postlåda. Då vi väl träffade lektanten visade hon sig vara en trevlig dam från Nagu som gjorde sig bra med barnen. Man undrar varför hon inte kunda ha suttit med barnen lite oftare?

På påsken åker Markus & jag på kryssning med Grace. Då ska Viking få visa vad de går för, den Viking jag alltid varit nöjd med. Nya skutan är väldig omtalad, både gott & ont så kommer att gå ombord med väldigt öppna tankar & troligtvis aningen berusad. Ny & fin är den säkert men förväntar mig inte mera än det. På det sättet kanske Grace kan ge mig nånting positivt med i bagaget.

Populära Omega-3 fiskar

Att buzza Möllers Omega-3 fiskar visade sig gå över förväntan. Har nämligen ett minne av att vi en gång tidigare smakat på samma fiskar & då smakade de apa. Möller har tydligen tagit åt sig av kritiken & utvecklat en produkt som smakar väldigt gott & dessutom är hälsosamt.

Varför Möllers Omega-3 fiskar?

Fiskarna innehåller Omega-3-fettsyror, som är nödvändiga & viktiga för hjärtat (DHA+EPA 250 mg/dygn), hjärnan & synförmågan (DHA 250 mg/dygn). D-vitamin hjälper till att bilda muskler, skelett & tänder & är viktig för kroppens naturliga försvarsmekanism. D3-vitamin tas lätt upp i kroppen och den är mer effektiv än D2-vitamin. Möller Omega-3 småfiskar innehåller inga konstgjorda färg- eller sötningsmedel & inga konserveringsmedel. Fiskarna är sötade xylitol & sorbitol, därav den goda smaken. De passar åt hela familjen!

På posten anlände endast två paket fiskar, som fort tog slut. De sammanlagda 90 fiskarna simmade glatt ner i barnens magar (även i min ibland) & eftersom den rekommenderade dagliga dosen är 2 fiskar så är nu askarna tomma.

Kommer absolut att använda oss av Möllers fiskar i framtiden som variation till soltabletterna dvs D-vitaminerna som barnen & oxå vuxna behöver året om.

Lika gott som godis!

Är annars glad att Buzzador infört bloggbuzzandet för tycker att det är himla skoj att skriva & ta bilder i samband med buzzandet. Hoppas på flera liknande kampanjer i framtiden!

onsdag 6 mars 2013

Mera snölekar

Ibland krockar även de våriga & soliga dagarna mina lediga dagar. Skulle ta fina bilder på barnen men mitt i plåtandet snödöper Aaron sin syster. Kunde inte annat än fortsätta fota & roligt blev det:




Mera soldagar tack!

Ski Rowlit 3.3.2013

Trots den enorma snömängd som kom ner under fredag-lördag natten grävde vi bilarna fram, plogade gården fri från snö & tog oss till Finby för Ski Rowlit. Ski Rowlit är ett evenemang för barn i åldern 4-12 som ordnas av PIF Skidsektion.





Freja var lite skeptisk i början, kanske för att hon inte hittade någon hon kände & för att uppvärmningen inte var hennes grej men väl ute i spåret där de lekte & stojade så hängde hon gärna med. Det var en väldigt nöjd & glad fröken som två timmar senare skidade i "mål" & fick sin medalj.