tisdag 28 maj 2013

4.6

Att väga sig framför någon annan är svårt. Att få midjemåttet mätt är jobbigt. Idag var känslan dock helt annan. På eftermiddagen avslutade vi den 10 veckor långa viktkontrollkursen med fina resultat: -4.6 kg, -6 cm i midjan. Är stolt över mig själv & glad över jag är en god bit närmare mitt mål. Sedan årsskiftet betyder det en viktnedgång på nästan 7 kg. Nu gäller det att hålla motivationen uppe & orkar kämpa ännu drygt 10 kg till trots att sommaren med dess godsaker är här.

I höst kommer vi att ha en träff för att följa upp sommaren. Kommer inte att bli ledsen om jag inte gått ner nånting men uppåt får vågen inte visa. Har lagt som delmål att bli av med 1 kg/månad, dvs 3 kg under juni, juli & augusti. Tycker att det känns som ett rimligt mål & skulle betyda att jag ska göra mig av med 250 g/vecka.

Så upp ur fåtöljen & ut & spring. Sittande förbränner man ingenting. Är inne på min sjätte springvecka & hittills har allt gått bra. Nu börjar sträckorna bli längre & för en som inte riktigt gillar löpning, så tar det rejält på nöten. Tror jag ska fixa in lite ny musik på luren, för ev peppning. Halva programmet kvar med andra. Har jag kommit så här långt ser jag ingen orsak att sluta. Än.

måndag 13 maj 2013

Mera Hälsans Kök


Vem hade trott att jag skulle gilla vegetarisk mat? Hälsans Kök överraskade oss rejält & kan varmt rekommendera alla de produkter vi testat.Sesam Nuggets som vi åt idag var ljuvliga & passade fint tillsammans med sallad, som oxå på lådan tipsades som tillbehör.


Nuggetsen blev suveräna på grillen trots att det endast var nämnt stekpanna & ugn som uppvärmningsalternativ.



Hade suttit bra med några nuggets till efter kvällens träningspass men tyvärr slukade vi upp alla 15 som fanns i paketet på nolltid.
De här kommer vi absolut att köpa igen!

lördag 11 maj 2013

Räfs & shopping

Fick ett il på fredag eftermiddag & var tvungen att åka till Skanssi. Det händer ibland att kroppen bara skriker om att få åka bort hemifrån en stund & då gäller det nog att fort komma ur huset. Finns risk att någon tar skada annars.

Fick lite slantar av pappa min till födelsedagen & bestämde redan på kalaset att jag ska ha nya träningskläder.


Kappahl hade -25 % på ett köp så tittade in där först & hittade ett par ljuvliga jeans som passade min breda rumppa & tomma plånbok. Blev dessutom helt eld & lågor när jag kom in i ett par i storlek 42. Jag menar, när har det hänt senast?


Ett måste när jägarna ofta är i knutarna är granna plagg. Finns alltid en risk att de tar fel på mig & en dräktig älgkossa, så gäller att vara rätt klädd. Har en röd mössa men tyckte absolut att ett par skrikande rosa shorts passar i sommar. Synd att var lite för kallt för kort idag, annars hade jag kört in dem ikväll.


Istället skenade jag iväg i mina nya tights & blus som jag köpte på Stadium. Funkade hur bra som helst. Trots sviter efter en dryg vecka i flunssa så kändes löpandet riktigt okej. Kanske jag vågar mig ut på en runda till innan morsdagsmiddagen imorgon.

Idag har vi varit ute precis hela dagen. Temperaturen steg till trevlig nivå mitt på dagen & man kunde i ett skede även röra sig i kortärmat. Vår gård har tidigare tyvärr varit angripen av kalla vindar men idag var fläkten varm & skön.


Jag krattade ihop alla högar jag fick till i förra veckan. Samlade oxå en del kvistar & annat som skräpade. Småningom börjar gården se ut som nånting & nu kommer jag också lätt fram med röjsågen. Blir säkert aktuellt med lite klipp i början på nästa vecka. Regnet som kom har verkligen satt fart på gräsväxten.




Hittade lite arbete åt Markus oxå i skogen när jag städade, så det blev lite vedklyvning i kvällssolen som avslutning på dagen.

torsdag 9 maj 2013

3 veckor kvar

Börjar närma oss slutspurten på viktkontrollskursen. Vi har hittills gått ner 28.9 kg i vikt tillsammans vilket jag tycker är helt jävla otroligt. I medeltal betyder det ca 3 kg per person. Hade själv lite motigt för någon vecka sedan men nu är jag back on track igen. Nu har dock en flunssa satt lite käppar i hjulet vad gäller motionen men gör allt för att hålla intaget lågt.

Lade in en liten önskan bland mina mål för nätkursen & den önskan är att det skulle vara helt super att få se andra tiotal på vågen, tiotal jag inte sett sedan jag kom hem från BB hösten 2009. Det är så nära men nära är också kursens slutdatum så får se om det kommer att hända. Hoppas kan man alltid.

Blev så glad idag när granntanten frågade om jag gått mycket ner i vikt, så antagligen syns det också. Grannarna har ju sett mig springa längs med vägarna flera dagar i veckan så de har antagit att jag har nånting på gång. Nu efteråt harmar det att jag inte vågade/vill fotografera mig själv innan jag började kursen, för visst hade det ju varit skoj att se & jämföra hur det såg ut innan. Det lockade inte precis att greppa kameran just då.

Fick beröm av kursdragaren att jag är den aktivaste gruppmedlemmen men det är väl inte så konstigt med tanke på hur mycket tid jag hänger vid datorn. Kursmaterialet har gett mig massor & tipsen jag fått har varit nyttiga & användbara.

Längtar så efter att få shoppa nya kläder men tänker hålla ut ännu, ifall det lossnar lite fett ännu. Ska däremot belöna mig själv med lite nya träningskläder. Viktigt att se snygg ut när man studsar omkring här i Strandby, vet aldrig vem man möter. Nya, fräscha plagg får mig faktiskt att kämpa på ännu mera & så äger jag dessutom endast ett par löpartights. Är alltså i skriande behov av ett par till!

Vill tro att det här är nånting varaktigt, som kursdragaren oxå skrev åt mig. Startade med ett BMI över 30 dvs fetma men har nu endast övervikt med ett BMI på 28.9. Drömmer om en kropp med normalt BMI men det skulle betyda ytterligare viktnedgång på över 11 kg. Det känns väldigt långt bort men å andra sidan så har jag redan lyckats göra mig av med en tredje del av övervikten, så resterande 11 kg ska väl gå lätt.

Burgare brunch

Hälsans kök har överraskat mig igen!
Idag fixade jag till hamburgare med Hälsans kök ovo-vegetariska burgare & tusan vad goda de var.


Alla Hälsans kök produkter hittas i frysdisken. Tinade upp biffarna innan jag slängde dem på grillen & troligtvis är de förgrillade eftersom det fanns färdiga ränder på dem.


Värmde också upp passande hamburgerbröd & fyllde det med sallad, majonnäs & ketchup.



Provsmakade bara biffen innan jag la den mellan bröden & den smakade precis som en vanlig malet köttbiff. Reagerade på den salta smaken & det varnas oxå på förpackningen att produkten är extra saltig. Annars tycker jag biffen är rätt så hälsosam, om man tittar på näringsinnehållet nedan:


Biffarna får i alla fall helt klart godkänt, även resten av familjen åt med god aptit. Priset på burgarna är detsamma som på korvarna men för fyra stycken stora biffar är jag nog beredd att betala det begärda.


Precis som det stod på förpackningen var burgarna faktiskt överraskande goda. MUMS!