måndag 28 september 2015

Precis det jag letade efter

Har besökt Seesam-loppiset sporadiskt med hopp om bra fynd. I takt med att barnen vuxit har inköpen minskat då man i hyllorna mest hittar babykläder.

Idag levererade äntligen Seesam. Hittade precis det jag letade efter & dessutom till bra pris. I en fräsch, grön Ticket-jacka & svarta Reimatec-brallor ska väl Freja fixa skolvägen galant.

lördag 26 september 2015

Om 11 dagar

Om elva dagar:

Kommer vårt plan att landa på spansk mark.
Hoppas jag att solen stiger upp på klarblå himmel.
Ser jag fram emot ett morgondopp i poolen.
Klarar jag mig i shorts och ärmlöst.
Vill jag avnjuta frukost ute på altanen.


Vår 6-åring

Mäter strax under 120 cm över jordytan.
Är ungefär 24.5 kg tung.
Använder kläder i storlek 122-128, även 134.
Har skonummer 32.
Är en social grabb med mycket spring i benen.
Tränar handboll en gång i veckan.
Leker helst med Lego.
Om han fick, skulle han spela Playstation dygnet runt.
Saknar fortfarande bokstaven R i talet.
Vill bli bonde när han blir stor.
Kommer aldrig att flytta från Strandby,
Markus & jag har blivit ombedda att bygga nytt hus. Helst på samma tomt.


tisdag 22 september 2015

ENJO-kväll

Otroligt hur allt kan hopa sig på en & samma kväll. Kände en gnutta stress då jag fyratiden stega in i PIUG för lite sähly men den inhiberades pga få deltagare.

Valde istället att köra dubbla pass på Sports Gym. Nånstans däremellan hann jag avhämta Aarons pass & för att hinna till Folkhälsan-huset i tid rusade jag några minuter tidigare från Sports Gym. Puuust!

Trots allt är jag glad att jag deltog på ENJO-kvällen. Det var alltså inte fråga om försäljningstillfälle utan mera kort föreläsning samt förevisning av deras nya kollektion. Funktionen hos de olika produkterna har inte ändrat men de har däremot fått en ny look. Modern & fräsch, tycker jag.

Inom snar framtid blir det aktuellt med party, ska göra Spanien först. Får hoppas att syrran & jag hittar en kväll som passar. Tomhänt kom jag heller inte hem ikväll, lyckades vinna en badrumssvamp på lotteri.

Fotvård

Markus tittade långt på mig & plockade fort fram kameran när jag packade in fötterna i plast igår kväll. Äntligen hittade jag tid att pröva Dermosils peelingsockor. I hela 90 minuter skulle de vara på så hoppas verkligen att de ger resultat. Om några dagar ska huden på fötterna börja flaga för att om ett par veckor vara som nya. Spännande!

lördag 12 september 2015

Stugstängning

Trots att vi nu haft det varmare än på midsommar, så ville mamma åka ut till stugan för att städa & stänga för vintern. Två följande helger är fullbokade & fort drabbas vi av höststormar & bitande kyla, som försvårar en vistelse på holmen.

I år hann vi inte njuta av så många dagar där ute men det kommer nya somrar. Inför nästa stugsäsong har jag lovat spana efter en ny säng, soffa går också bra, grillen sjunger på sista versen och bryggan flyter snart iväg. Båten är fortfarande på vatten men ska snart upp för att få tillbringa vintern i Strandby.

Varje år känns det lika vemodigt att plocka ihop sakerna, låsa dörren & glida med båten från bryggan.






Tack Alagrund för den här sommaren!

Nya tag

Nu är det dags att börja ta itu med de extra kilona som jag samlat på mig under våren och sommaren. Det spårade ur rejält under början av året med mycket festande, som betydde alkohol i stora mängder, godsaker och onyttig mat. Dessutom drabbades jag av kristallsjukan, vilket först gav kraftiga svindelskov med illamående som nog saktade ebbade ut men höll i ett par veckor. Vågade knappt sätta huvudet ner. Förutom det sistnämnda är ursäkterna urlöjliga men alltid ska det skyllas på nånting. Nu blir det andra bullar, hoppas att orken & ivern håller i sig!

Idag tog jag mig i kragen & gav salen en chans. Ni vet, salen på gymmet med olika maskiner ämnade för styrketräning. Har inte känt mig hemma där & gör det inte ännu heller men man vänjer sig kanske. Efter torsdagens handledning & genomgång av ett enkelt program, så gick det ganska bra. I salen fanns endast en handfull människor som gjorde att det inte kändes allt för traumatiskt. Finns en chans att jag kommer att göra det igen.

Rör på mig dagligen, ofta sparkar jag i gång dagen med en promenad med barnen till taxin. Kan då traska några km extra när jag en gång är i rörelse. Beroende på arbetspass så försöker jag delta i 2-4 ledda pass per vecka. Tyvärr tränar vi nu innebandy endast en gång i veckan & det krockar ofta med jobb. Men tycker jag har det här med motion på grej, nu gäller det att skärpa sig med näringsintaget.

Yes! Det här fixar jag!

fredag 4 september 2015

Två dagar i augusti


Blev så glad när vi äntligen hittade ett par dagar som passade oss, värden & värdinnan. Det är länge sedan vi besökt Grönöarna i Korpo, länge sedan vi fått umgås med de finaste människor jag känner. Tyvärr kunde inte Markus följa med men förhoppningsvis nästa gång.


Intill deras holme, med alla byggnader på, ligger lilla holmen. Värden har byggt en spång, så att man lätt kan ta sig över. Nu var vattennivån så pass låg att vi hade kunnat vada över men man har ju såklart inget emot att gå över torr.




Aaron gillade lilla holmen & vi traskade över i flera repriser.


Maten var, som alltid, suverän. Barnen fick också vara med & skåla lite.



Efter tips om geocache så trotsade vi den hårda vinden & tog oss över till grannholmen. Där hittade vi mycket blått & i cachen gömde sig dessutom en trackable i form av en anka. Den ska vi försöka droppa av i följande passlig cache.








Vädret var super, speciellt följande dag. Våra vattentokiga ungar tillbringade timtal i vattnet & ytterligare timmar då de fattade tycke för kajaken. Själv njöt jag i solstolen med bok & drickbart, önskade att dagen aldrig skulle ta slut. Bättre avslut på sommarlovet kunde nog barnen inte få. Stort tack till B & P som stod ut med oss!

Snickar-Markus

Finns en hel del överlopps virke skräpande på gården. Istället för att slänga bort alla plankor så har Markus byggt några nya möbler.

För någon vecka sedan skruvade han ihop ett terrassbord, som jag tycker himla mycket om. Det är större & stadigare än det tidigare & skitsnyggt. Blir att köpa fina stolar till i nästa vår.


I smyg gjorde han i veckan två bord till vardagsrummet, som idag fick flytta in. Han är inte själv nöjd med resultatet men jag gillar dem. Tycker speciellt om den slitna looken på alla bord & den speciella designen. De är ju unika, ingen annan har likadana bord.